Win de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2024

Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil
Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil
Foto: Gelderland

‘Thuis voelen!’ Dat is het thema van de tiende editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. Hiermee zet de provincie inspirerende en verrassende ruimtelijke projecten in de schijnwerpers. De inzendingen maken kans op een jury- en publieksprijs van 10.000 euro.

Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil: ‘Ken je dat gevoel, dat je na een vakantie bijna thuis bent en dat de kerktoren je al begroet? Een plek van herkenning. Een plek waarmee je verbonden bent. Kortom, een pek waar je je thuis voelt! We zoeken de mooiste voorbeelden die je een gevoel van ‘thuiskomen’ geven in Gelderland.’

Ruimtelijke Kwaliteit

Sinds 2006 reikt de provincie iedere twee jaar de Gelderse Prijs voor de Ruimtelijke Kwaliteit uit. Hiermee verzamelen we inspirerende projecten die Gelderland mooier maken. We vragen gemeenten, inwoners en ondernemers de beste voorbeelden van ruimtelijke kwaliteit in te zenden. De vorige winnaars waren Landgoederenzone de Baakse Beek en Vlindertuin de Zindering in Tiel.

Thema: thuis voelen

Het thema van de 10e editie is ‘thuis voelen’. Hoe creëren we met de inrichting van onze leefomgeving plekken waar we ons thuis voelen? We zijn op zoek naar ruimtelijke projecten die uitnodigen om er te verblijven, samen te komen en samen te doen. Nu én in de toekomst. Het gaat om plekken waar op een slimme en creatieve manier met de ruimte is omgegaan. Projecten die bijdragen aan leefbaarheid, wonen/werken en vrijetijd.

Meldt je aan!

Tot 20 mei kunnen deelnemers hun projecten indienen op www.gelderland.nl/gprk2024. De inzendingen maken kans op een vakprijs en een juryprijs van (beide) 10.000 euro. Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil maakt in het najaar de winnaars bekend.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen