Voorstel voor het wijzigen van de omgevingsverordening

Foto: Provincie Gelderland

Provincie Gelderland

We gaan de Omgevingsverordening Gelderland wijzigen. Dit is nodig om beleid uit te voeren en om regels aan te passen naar de praktijk. Op 25 juni 2024 maakten Gedeputeerde Staten de wijzigingen van de omgevingsverordening openbaar voor inspraak.

Gepubliceerd op: 1-juli-2024

De omgevingsverordening

In onze omgevingsverordening staan alle provinciale regels voor de omgeving waar we wonen en leven, onze leefomgeving. Het zijn regels over hoe we met onze leefomgeving omgaan. Hiermee zorgen we voor een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland. In de omgevingsverordening staan regels in tekst en op kaarten. Meer informatie over de omgevingsverordening staat op gelderland.nl/omgevingsverordening.

De wijzigingen van de omgevingsverordening

De voorgestelde wijzigingen van de omgevingsverordening gaan over energietransitie, water en bodem, wonen, wegen, erfgoed, landbouw en gezonde en veilige leefomgeving. Voor deze onderwerpen stellen we een aantal aanpassingen voor, in de regels en op de kaarten. Meer informatie over de wijzigingen staat op deze pagina.

Reageren op de wijzigingen

Van 23 augustus tot en met 3 oktober 2024 liggen de wijzigingen ter inzage. Tijdens deze inspraakperiode kan iedereen reageren op de wijzigingen door een zienswijze in te dienen. Dat kan digitaal, schriftelijk en mondeling.

Op donderdagavond 12 september en woensdagavond 18 september 2024 organiseren we 2 digitale informatiebijeenkomsten. Hier geven we uitleg over de wijzigingen en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Op deze pagina staat meer informatie over hoe u een zienswijze indient, en over het programma en het aanmelden voor informatiebijeenkomsten.

Vervolg

De binnengekomen reacties, de zienswijzen, verwerken we in een reactienota. Hierin staat of een reactie heeft gezorgd voor een aanpassing in het definitieve plan. Alle indieners van een zienswijze ontvangen deze nota. Begin 2025 nemen Provinciale Staten een besluit over het wijzigen van de omgevingsverordening.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen