Natuurcentrum Veluwe organiseert op woensdag 24 november een tuinvogellezing.
Deze lezing wordt gegeven door een stads- en erfvogeladviseur en gaat niet alleen over de leefomgeving en kenmerken van de meest voorkomende vogels, maar ook over wat mensen in en buiten de stad kunnen doen om meer vogels (en dieren) in de tuin en zelfs op het balkon te krijgen. Bij de lezing komen ook de vier V’s van Vogelbescherming aan de orde, te weten: voedsel, veiligheid, voortplanting en variatie.
Een tuin, hoe klein ook, een balkon: het trekt altijd vogels. Foeragerend, nestelend, gezellig kwetterend. Ieder stukje groen, iedere struik of boom krijgt bezoek van vogels. In tuinen kom je meestal specifieke vogels tegen. Denk maar eens aan mussen, kool- en pimpelmezen, merels en andere lijsterachtigen, soms een winterkoninkje maar ook een heggenmus. Maar wat zijn nou specifieke tuinvogels? Wat hebben ze nodig om te overleven en wat kunnen wij doen om ze te helpen? Leuke vragen die o.a. tijdens deze tuinvogellezing worden behandeld. Waarin de koolmees iets meer aandacht krijgt. Maar ook de roodborst, want is de roodborst wel zo leuk voor zijn/haar partner? Is de roodborst in de winter dezelfde als in de zomer? J komt het te weten tijdens deze tuinvogellezing.
De lezing begint om 19.30 uur bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL te Ede, en duurt, afhankelijk van de inbreng van de deelnemers, ongeveer 1,5 uur.
De kosten bedragen € 8,- voor kinderen 10 t/m 12 jaar en € 10,- voor volwassenen.
Deelnemers worden verzocht een halfuur voor aanvang van de lezing aanwezig te zijn.
Voor het bijwonen van een lezing is reserveren noodzakelijk.
Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl