Dodental coronavirus in Nederland stijgt met 5 naar 6070

Foto: ZGV Ede

In de Gemeente Barneveld zijn tot en met vandaag 18 personen opgenomen in een ziekenhuis wegens corona besmetting. In de Gemeente Barneveld zijn vandaag geen personen opgenomen in een ziekenhuis wegens corona-COVID-19.

Actuele cijfers COVID-19: 16 juni 2020

Positief geteste personen 49.087* (+140)
Ziekenhuisopnames 11.834 (+4)
Overleden personen 6.070** (+5)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

links

Dagelijkse update epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland (pdf)

Ontwikkeling COVID-19 in grafieken

COVID-19 kaart van Nederland

COVID-19 internationale kaart

16-06-2020 | 14:00 uur

Update 16 juni 2020

Vandaag zijn er 140 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 4 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 5 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Let op: het aantal per dag gemelde patiënten, opnames en overlijdens telt niet op tot de totale aantallen patiënten, opnames en overlijdens in de epidemie, omdat achteraf meldingen nog gecorrigeerd kunnen worden.

16-06-2020 | 14:00 uur

Landkaartje en grafieken aangepast

Landkaartje veranderde weergave

Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in Nederland over de tijd te kunnen volgen hebben we de weergave van de landkaart veranderd. Vanaf vandaag tonen we de landkaart als een zogenaamde slidegrafiek, waarin per twee weken het verloop van de verspreiding te zien is. Via het menu linksboven zijn het aantal nieuw gemelde COVID-19 patiënten, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overleden patiënten over de periode van 27 februari tot vandaag te zien.

Grafiekenpagina en PDF Portable Document Format  rapportage

Nu de piek van de epidemie achter ons ligt zijn de verschillen per dag niet meer goed te zien. Dat komt doordat de aantallen van dit moment ten opzichte van de piek erg laag zijn. Om een goed beeld te houden van het actuele verloop van de verspreiding is er een periode toegevoegd in de data. Met een tab zijn twee periodes te selecteren. Vanaf 4 mei tot vandaag en van 27 februari tot vandaag.
Ook in de dagelijks pdf Portable Document Format  rapportage is de periode van 4 mei tot heden toegevoegd. De periodes vanaf 27 februari zijn zichtbaar op de laatste pagina’s van de rapportage Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland.

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden