Ap Deroue Racing Team uit Nijkerkerveen achtste tijdens ONK race Oschersleben

Mijnten gevolgd door Stolte.
Foto: Kees Siroo

Het team van Ap Deroue Motoren uit Nijkerkerveen is weer thuisgekomen van de wedstijd in het Duitse Oschersleben.

Het behalen van het podium op het Franse Dijon in de voorgaande race gaf het team een extra stukje vertrouwen. Vooral toen bleek dat ook in het Duitse Oschersleben de weerscondities wisselvallig bleken, net als in Dijon.

Tijdens de wisselvallige trainingen zat Mijnten in de top 5 van het 41 motoren tellende veld. Helaas bleek dit op vrijdag tijdens de droog-weer omstandigheden in de kwalificatie niet mogelijk. De coureur uit Garderen kwam in zijn snelle ronde ook nog enkele “langzamere” deelnemers tegen en kon hierdoor geen optimale tijd zetten. Een 17e startplaats vanaf rij 6 was het geen dat er uitkwam.

In de natte warming-up vooraf gaande aan de race op zaterdag wist Mijnten de tijden wel op scherp te zetten met een snelste tijd in de sessie. Aan vertrouwen en snelheid is tijdens de natte omstandigheden dus geen gebrek. Maar daar vallen geen punten te behalen in een warming-up.

Tijdens de droge en warme race maakt de coureur van het Deroue Racing Team een goede eerste ronde mee, weet plaatsen te winnen en vecht zicht gestaagd een weg naar voren. Strakke en stabiele rondetijden brengen een 8e plaats. Weer een top 10 klassering waar we tevreden mee kunnen zijn. Het team zal zich nu voorbereiden op de volgende race die gereden zal worden op het TT-circuit van Assen op 14 september. Aanmoedigen? Dat kan! Kom bij ons langs In Nijkerkerveen of zorg dat je op 14 september op het TT-Circuit Assen aanwezig bent.

Deroue Racing

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden