BIEB DOET MEE AAN ‘WARME KAMER-ACTIE’

Foto: Bibliotheek

BARNEVELD – Niemand hoeft thuis in de kou te zitten. Want iedereen is van harte welkom in de ‘warme kamer’ van de Bieb. De drie vestigingen in de gemeente doen mee aan de ‘Warme kamer-actie’ van Leger des Heils die op haar website alle opengestelde ‘warme kamers’ in Nederland vermeldt. ‘De Bibliotheek heeft een publieke functie waardoor iedereen altijd al welkom was boeken, kranten of tijdschriften te lezen, te werken en studeren of om anderen te ontmoeten’, vertelt directeur Miranda van Ooijen. ‘Nu veel mensen thuis in de kou zitten om te bezuinigen op de energiekosten, is de Bibliotheek dé uitgelezen warme plek voor deze activiteiten. Iedereen is van harte welkom tijdens onze openingstijden!’

Openingstijden ‘Warme kamers’

In de vestiging in Barneveld zijn zowel op de begane grond als op de 1e verdieping veel studie-/werkplekken en zitjes te vinden. Openingstijden: dinsdag en vrijdag van 9.30 tot 20.00 uur, woensdag en donderdag van 9.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

In Voorthuizen is de Bibliotheek gehuisvest in Ontmoetingscentrum De Eng – Voorthuizen waar men in de ‘eigen kleine huiskamer’, een grote tafel met stoelen, kan plaatsnemen. Tijdens de openingstijden van de Bibliotheek kun je daar ook terecht: dinsdag van 14.00 tot 20.00 uur, woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.

In Kootwijkerbroek is men welkom in Kulturhus De Essenburcht Kootwijkerbroek op de 1e verdieping in de ‘huiskamer’ van Welzijn Barneveld dat voor de Bibliotheek gesitueerd is. Hier worden de openingstijden van de Bibliotheek in combinatie met die van Welzijn Barneveld gehanteerd: op maandag van 10.00 tot 16.00 uur, dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, woensdag van 10.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

 De Bibliotheek Barneveld stimuleert, ondersteunt én faciliteert alle inwoners van de gemeente Barneveld in hun persoonlijke ontwikkeling. Iedereen kan zodoende meedoen en bijdragen aan de (Barneveldse) samenleving. De bibliotheek zoekt hiervoor actief verbinding tussen mensen, informatiebronnen en organisaties. Zij voorziet in betrouwbare kennis en informatie. Ook levert zij een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden zoals lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen