Bibliotheek Voorthuizen volledig open

Foto: Bibliotheek Barneveld

Vanaf donderdag 16 juli is de bibliotheekvestiging in Voorthuizen, gevestigd in verzorgingshuis Nieuw Avondrust, weer volledig geopend. De bezoekers kunnen hun boeken weer ophalen en wegbrengen tijdens de oorspronkelijke openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 14.00 tot 17.00 uur. Vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur.

Opening onder voorbehoud
De opening van deze bibliotheekvestiging liet het langst op zich wachten door de huisvesting in het verzorgingshuis met haar kwetsbare bewoners. Uiteraard gelden er om die reden ook duidelijke voorzorgsmaatregelen. Er is geen mogelijkheid om een boekje te lezen in het zitje bij de uitleen van de boeken, er staan ontsmettingsmiddelen klaar voor iedere bezoeker en er geldt een maximumaantal bezoekers.

Bibliotheekdirecteur Miranda van Ooijen: ‘Er vindt nauw overleg plaats met de directie van Nieuw Avondrust. Indien er coronabesmettingen zouden zijn, zal de bibliotheekvestiging weer moeten sluiten.

Maar we zijn heel blij dat we onze leden in Voorthuizen weer kunnen bedienen. Helemaal nu de zomervakantie aanbreekt’.

Boek aan Huis-service
Als u niet mobiel bent om naar de Bibliotheek te komen of u durft het niet aan om naar de Bibliotheek te komen, kan een bibliotheekvrijwilliger via de Boek aan Huis-service ook de boeken bij u thuisbrengen. Voor deze service heeft u een Standaard abonnement nodig, verder zijn er geen extra kosten aan verbonden. Een vrijwilliger komt langs (op veilige afstand), noteert uw voorkeur voor het genre boeken en spreek met u af wanneer de boeken worden gebracht en opgehaald. Zo kunt u toch lekker doorlezen en ook nog eens uw leeservaringen delen.

Voor vragen over de openstelling, het aanvragen van Boek aan Huis of voor andere vragen belt u via telefoonnummer (0342) 403 483 of mailt u naar [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden