Presentatie Team Invictus Games op Papendal

Foto: GSF

Sportcentrum Papendal is vrijdag 18 maart het decor voor de officiële presentatie van Team Invictus Games. Naast de perspresentatie staat er tevens een exclusieve College Tour op het programma voor studenten van de HAN.  Dit unieke evenement vindt tussen 16 en 22 april plaats in Den Haag. Nederland wordt vertegenwoordigd door 28 sporters.

Invictus Games
De Invictus Games is een internationale multi sportevenement voor militaire oorlogs- en dienstslachtoffers. Waar het niet draait om het winnen van medailles maar om het behalen van persoonlijke doelen, samen met je friends & family. Bij de Invictus Games draait het om de ervaring, dat is de hoofdprijs. We gebruiken de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen breder begrip te creëren voor de mannen en vrouwen die hun land dienen of gediend hebben. ‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlustige geest en laat zien wat je, ondanks je verwondingen, kunt bereiken. De deelnemers zijn mensen die bijzondere, vaak nare dingen hebben meegemaakt onder vaak abnormale omstandigheden en nu weer bijzondere en mooie dingen doen.

Sport is een belangrijke ondersteunende factor voor (voormalig) militairen en veteranen, die Dankzij het sporten worden nieuwe doelen gesteld en worden zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroot. Bij de Invictus Games staan de persoonlijke doelen voorop. De Invictus Games biedt deelnemers en friends & family de kans een bladzijde om te slaan en een nieuwe pagina te beschrijven. Zie ook de website: https://invictusgames2020.com.

Presentatie en College Tour
Voorafgaand aan de officiële teampresentatie vindt een College Tour plaats voor studenten van de HAN. Patrick van Meenen (kogelstoten) en Krystal van Dinter (boogschieten) sluiten hierbij aan vanuit het Nederlandse Invictus Games team. In de middag wordt er door de sporters getraind op Sportcentrum Papendal waarna het team gepresenteerd wordt door Chef de Mission Stefan Nommensen en bestuurslid en voormalig deelnemer aan de Invictus Games, Edwin de Wolf.

Team Invictus Games
Het Nederlandse team bestaat uit een afvaardiging van 28 sporters en staat onder leiding van teamcaptain Wouter Bakker.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen