Weidevogellezingen en – excursies bij Natuurcentrum Veluwe

Foto:

Natuurcentrum Veluwe voor Doe-activiteiten in de natuur!

Natuurcentrum Veluwe organiseert in april, mei en juni weidevogellezingen en weidevogelexcursies. De excursie is weliswaar een vervolg op de lezing (wel afzonderlijk reserveren), maar aan beide activiteiten kan ook afzonderlijk worden deelgenomen. Kinderen zijn welkom vanaf 10 jaar.

Tijdens de lezing zal de natuurgids iets vertellen over weidevogels, zoals de kievit, grutto, wulp en tureluur. Deze vogels kun je spotten op verschillende locaties in Nederland, zo ook in onze omgeving. Het zijn bijzondere vogels die een lange reis achter de rug hebben om hier te broeden en om hun jongen groot te brengen. Het zijn grondbroeders en hebben jongen (pullen) met een uitstekende schutkleur. Ze zijn nauwelijks waarneembaar voor roofdieren.

Enkele dagen na de lezing kun je tijdens de excursie op zoek gaan naar die bijzondere weidevogels in de Binnenveldse Hooilanden (een gebied tussen Ede, Wageningen, Veenendaal en Rhenen).

De lezing vindt plaats bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

De buitenexcursie wordt gestart bij de uitkijktoren aan de Werftweg/Zuidelijke Meentsteeg te Bennekom (rivier de Grift kruist hier de wegen).in de Binnenveldse Hooilanden, een prachtig weidevogelgebied dat na het ontwikkelen van nieuwe natuur aantrekkelijk is geworden voor vogels, maar ook vogelaars. Neem tijdens de excursie een verrekijker mee en draag bij voorkeur gemakkelijke kleding en schoenen.

De kosten bedragen voor volwassenen € 8,00 voor de lezingen en € 10,00 voor de excursies. Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar bedragen de kosten € 7,00 voor de lezingen en € 8,00 voor de excursies.

Kijk voor programma en aanvangstijden op www.natuurcentrumveluwe.nl

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn.

Voor deelname aan deze weidevogellezingen en -excursies is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen